Cabinet de homeopatie
Dr. Silvia Nedelcu

 

 

REMEDIILE HOMEOPATE

 

Remediile homeopate sunt obtinute in general din surse naturale, din plante, minerale sau produse animale (veninuri de insecte, serpi sau produse biologice patologice).

Unele remedii se obtin din medicamente sau substante care pot provoca efecte adverse puternice sau dependenta, cum ar fi antibioticele, cortizonul, somniferele, heroina etc., din produse alimentare (ciocolata, zahar s.a) sau din plastic. Alte surse sunt asa-numitele imponderabile : razele soarelui sau ale lunii, razele X, radiatiile emise de display-ul computerului sau tv.                                                                                                                                 

Prin metodele specifice de preparare se extrage doar potentialul curativ, toxicitatea substantei de origine(in cazul veninurilor sau otravurilor) fiind inlaturata.

Remediile sunt disponibile sub forma de granule sau solutii. Pe eticheta, in afara denumirii remediului, sunt inscrise dilutia sau potenta remediului si tipul de dilutie, dupa modul de preparare. Exemple: Echinacea D (sau X) 3 este a treia dilutie decimala de echinacea; Arsenicum album CH 200 este a 200-a dilutie centesimala hahnemaniana de arsenicum. 

Modul de administrare – cantitatea, frecventa, orarul sunt stabilite de catre homeopat. Sunt cateva recomandari pentru pacienti, care in general nu sunt considerate ca fiind dificil de respectat: nu se mananca si nu se  bea nimic cel putin 15 min. inainte si dupa remediu, nu se mai folosesc produse care contin cofeina, menta, mentol si camfor -deoarece pot distruge efectul remediului s.a. Granulele se tin in gura (sublingual daca se poate) pana cand se topesc. Sugarii pot primi remediul dizolvat in lapte, intr-o cantitate mica de apa plata sau pe suzeta (granule sfaramate in prealabil).

 


 


Disclaimer:
Scopul acestei pagini web este doar de a promova homeopatia. Informaţiile de pe acest site nu trebuie să se substituie recomandarilor date de medicul dumneavoastră curant. Dacă bănuiţi că aveţi o boală sau cea mai mică alterare a stării de sănatate, adresati-va cat mai repede medicului pentru diagnostic si tratament , orice amanare putand duce la agravarea stării dumneavoastră de sănatate. Nu ne asumăm nici o răspundere în cazul în care folosind informaţiile de pe acest site recurgeţi la automedicaţie!

2017 Toate drepturile rezervate. Copierea oricaror informatii din cadrul site-ului este strict interzisa.